Perşembe, Ocak 16, 2014

Vegan Parmesan


Malzeme:

* Dolmalık kuş fıstığı
* Nutritional yeast (besin mayası)
* Tuz

Hazırlanışı:





- Dolmalık kuş fıstığı ile besin mayası (1/1 ölçü ile) ve arzu edildiği takdirde biraz tuz robota konur ve pütürlü bir hale gelene kadar çekilir.



Neden Bu Tarif?

Zaman zaman değişikliğe ihtiyaç duyar herkes. Zaruretler de yaratıcı kılar. Henüz Türkiye'de vegan peynir çeşitleri çok fazla olmadığından başka çözümler bulmak zorunda kalıyoruz bizler de. Bu tarif de onlardan biri işte. En üstteki fotoğrafta görünen makarnanın üstüne koyup yedim. Peynir dememeye bin şahit gerek... Muhteşem de bir lezzet.

Ayrıca besin mayası ve dolmalık kuş fıstığının hem tadı muhteşem hem de besin değeri. Ciddi bir destek...

Benim Tavsiyem:

- Ölçüyü daima 1/1 tutun. Yani bir kaşık kuş fıstığı ve 1 kaşık besin mayası. Besin mayası silme kaşık olsun. Fazla kullanmayın.

- Arzu edilirse tuz konabilir, şart değildir ama. Tuzlu olsun diyorsanız tuz ekleyebilirsiniz biraz.

- Çok fazla ince çekmeyin malzemeyi. Ekmek kıtırı gibi olabilirse ne âlâ, çok ince çekerseniz çok yağlı olur.

- Nutritional yeast bulamazsanız (bazı yerlerde bulunuyor, Vegan Dükkân'da Tarkan da satıyor ama elinde pek fazla olmuyor. Mutlaka sorun) kullanmasanız da olur. Yalnızca kuş fıstığını çekip deneyin. Gayet de güzel oluyor.

- Bunu peynir gibi her yerde kullanabilirsiniz, salatalara da katabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!