Cumartesi, Eylül 13, 2008

Kalamata Zeytin Dolması


Malzeme:


* Kalamata zeytini
* Ceviz içi
* Sızma zeytinyağı


Hazırlanışı:


- Kalamata zeytinlerinin çekirdekleri çıkartılır.

- Ceviz içleri, zeytinlerin içini dolduracak şekilde küçük parçacıklara ayrılır. Zetinler bu ceviz içleriyle doldurulur.

- Cevizle doldurulmuş zeytinler servis tabağına alınır ve üzerlerine sızma zeytinyağı dökülüp servis yapılır.


AFİYET OLSUN!

Pazartesi, Eylül 08, 2008

Hatay Mutfağı'ndan Mercimekli Aş


Malzeme: (4 kişilik)


* 1 su bardağı bulgur
* 1/2 su bardağı yeşil mercimek
* 2 bardak su
* 2 orta boy soğan
* sızma zeytinyağı
* deniz tuzu
* taze çekilmiş karabiber


Hazırlanışı:


- Mercimekler yıkanır ve taneleri diri kalacak şekilde haşlanır. Suyu süzülür.

- Mercimekler bulgurla birlikte deniz tuzu ve 2 bardak su ilavesiyle suyu çekilinceye kadar pişirilir.

- Soğanlar küçük küçük doğranır ve bir tavada zeytinyağıyla kavrulur. Pişmiş bulgur pilavının üstüne dökülür, karıştırılır ve taze çekilmiş karabiber serpilerek dinlenmeye bırakılır.


AFİYET OLSUN!

Pazartesi, Eylül 01, 2008

İmambayıldı



Malzeme:


* 1kg patlıcan (5-6 adet küçük boy)
* 1 bardak sızma zeytinyağı
* 4 baş soğan
* 4 diş sarımsak
* 2-3 adet domates
* 1 demet maydanoz
* 1 kaşık toz stevia şekeri (kendi kaşığı ile)
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* deniz tuzu

Hazırlanışı:


- Patlıcanların sapları kesilmeden yeşil kısımları soyulur. Arzu edilirse sap ve uç kısmına yakın, şekilli olarak kabuk bırakılabilir. Diğer kısımları alacalı soyulup yıkanır ve kurulanır. Bütün olarak hafifçe kızartılır.

- Soğanlar soyulur, yarım daire biçiminde ince ince doğranır.

- Sarımsaklar soyulur.

- Maydanozlar ayıklanıp yıkandıktan sonra ince kıyılır.

- Domateslerin kabukları soyulup 1 tanesi dilimlenir. Diğerleri fındık büyüklüğünde doğranır.

- Soğanlar biraz zeytinyağında sarartmadan öldürülür, ateşten alınır ve küçük doğranmış domatesler, diş sarımsaklar, kıyılmış maydanoz eklenir. 1 fiske stevia şekeri ve tuz atılır.

- Kızartılan patlıcanlar bir tepsiye dizilir. Ortaları kaşıkla boydan boya çizilir ve kaşığın dibi ile oval bir çukur yapılır.

- Soğanlı harç patlıcan oyuklarına yerleştirilir. Üzerleri domates dilimleriyle kapatılır, biraz tuz serpilir, patlıcanların yarısına gelecek şekilde 1 bardak sıcak su koyup fırında pişirilir.



- Aynı kapta soğutup hafifçe limon suyu gezdirilir.

- Düz bir servis tabağına alınıp servis yapılır.


AFİYET OLSUN!